Concept Design & Inspiration

Concept design, creativity and inspiration from swedish designer Mikael Lugnegård

Since I´m swedish..

leave a comment »

… tänkte jag skriva ett inlägg på svenska. Rätt skönt faktiskt. Jag laddade upp ett par bilder på senaste hotrodden ikväll, den kändes rätt ok. Egentligen var det mest ett test för att se hur nya SHOT fungerar i produktion. Det som faktiskt saknas vid en jämförelse med Hypershot är att den inte sparar kamerainställningarna när man tar en Screenshot, tråkigt för det är guldvärt när man utvärderar olika kameravinklar. Bilen känns ganska clean, lite Rolls Royce över den.

Nya Iphone 4 måste få lite utrymme här. Den är så sjukt fin. Jag är en sucker för riktigt fin byggkvalitet och här har Apple verkligen lyckats. Känslan i knapparna är på topp. Det känns finmekaniskt och precist. Inget glapp, inget knirk. Inga “artifacts” från produktionen. I Like!
Jag är ganska petig med kvalitet och yta och vill inte att mina prylar ska se använda ut (förutom saker som köps med patina och vintage look). Jag har därför dammsugit marknaden efter riktigt bra fodral och skins. Till vardags vill jag att telefonen ska vara skyddad på ett bra sätt. Visst är det en brukspryl och vissa bryr sig inte om repor och märken, men det gör jag (och bibehåller ett bra andrahandsvärde). Om jag ska på ett möte eller fest vill jag kunna plocka bort skyddet och ha en “fabriksny” telefon. Det finns många olika typer av skydd. Mitt everyday-skal är ett Incipio Feather. Det skyddar mest mot repor och är väldigt minimalistiskt och smidigt. Ska man ha ett riktigt skydd, något som skyddar mot fall på asfalt, nyckelknippor i fickan, damm och smuts etc, då finns det betydligt bättre grejer. Det bästa skyddet är, hands down, Otterbox Defender. Kanske lite dyrt runt 500sek men med mycket bra skydd. Med detta skydd tappar visserligen iPhonen all sin elegans och stil, men å andra sidan behöver man inte oroa sig för att telefonen ska bli repig, tappas i golvet eller något annat tråkigt. Det är enkelt att montera trots att det består av tre delar, passformen är perfekt och den annars så smäckra telefonen får en betydligt mer “heavy-duty” feeling. Kolla upp den, riktigt schysst.

Thanks for reading,
Mikael

Advertisements

Written by mlugnegard

September 28, 2010 at 11:58 am

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: